Locuri de pescuit

Informatii despre pescuit in Delta Dunarii

Delta Dunarii, este un paradis al naturii fiind cea mai mare intindere de stuf din lume. Una din marile bogatii ale Deltei Dunarii este fondul piscicol extrem de bogat, reprezentat de peste 100 specii cum ar fi: crapul, somnul, avatul, platica, stiuca, babusca, rosioara, caracuda, morun, nisetru, cega, pastruga, viza (Acipenseridae sturio, un peste rar intalnit in apele noastre). In lacurile deltei intalnim labanul, salaul, stiuca, chefalul, bibanul, carasul. La punctele de varsare ale Dunarii in marea Neagra se pot intalni hamsiile, sardelele, amurul alb, tiparul, calcanul, sanger.

Particularitatea lacurilor din Delta Dunarii de a fi invadate de vegetatie si adancimile mici ale apei (1-2 m) care duc la dezvoltarea bradisului in timpul verii, fac ca pescuitul la stationar sa fie mai dificil. De aceea in Delta Dunarii, in general in lacuri se pescuieste la lingurite stiuca si biban, chiar daca sunt populate si de alte specii de pesti: crap, somn, salau, caras, etc. Crapul si somnul prefera adeseori sa intre sub plauri ceea ce face imposibil pescuitul lor, si numai metodele traditionale (varse, taliane) au sorti de izbanda in aceste locuri.

Pe majoritatea canalelor din Delta Dunarii exista curenti de apa, de aceea in general apa este tulbure si pescuitul la stiuca cu naluci nu este fructuos, chiar daca exista stiuca. In Delta Dunarii lipsa vegetatiei pe fundul canalului, in special in zona gropilor, grindurile fluviale care insotesc canalele si permit instalarea sculelor, inlesnesc si incurajeaza pescuitul la stationar. De aceea pe cursul canalelor si garlelor se pescuieste, in general la somn, crap, salau, biban, platica, caras, etc. Exceptiile sunt canalele colmatate sau lipsite de curenti, unde se prinde si stiuca la lingurita.

Pesti migreaza din baltile Deltei Dunarii in Dunare si invers pentru hranire si reproducere. Cele 3 brate ale dunari; Chilia, Sulina si Sfantu Gheorghe ofera si ele atractii in special pt amatorii de pescuit. Canalele ce leaga cele 3 brate sunt mediul propice pentru pescuitul sportiv si recreativ. Exista cateva locuri foarte renumite pentru pescuitul la crap, somn cum ar fi: Mila 23, Murghiol, Jurilovca etc. An de an Delta Dunarii atrage tot mai multi pescari, zona dezvoltandu-se si din punct de vedere turistic. S-a dezvoltat turismul rural acesta asigurand locuri de cazare in vile, case,hoteluri si pontoane plutitoare. De asemenea sa dezvoltat si pescuitul sportiv recreativ organizat de diverse agentii de pescuit si turism. Transportul pe Dunare si in Delta Dunarii este foarte bine reprezentat printr-o paleta varianta de ambarcatiuni de diferite marimi si capacitati. Acestea circula regulat dupa orare bine stabilite insa exista si ambarcatiun care pot fi si inchiriate in avans.

REZERVARE PRIN EMAIL

Pentru rezervare va rugam sa ne trimiteți un mail pe adresa: rezervari@pensiunedelta-sulina.ro cu următoarele date:

  • Nume si prenume
  • Telefon
  • Data sosire
  • Data plecare
  • Nr. adulti
  • Nr. copii
  • Varste copii