Modalitati de transport in Delta Dunarii

Pentru transport exista mai multe variante de transport

Adevaratele atractii ale Sulinei raman plajele sale, drumurile neasfaltate, marea curata si linistita, oamenii primitori si aerul boem, de tara, care te cucereste definitiv. Exista si cateva obiective turistice in Sulina cum ar fi vestitul Far construit in 1865, Cimitirul Maritim cu legendele sale, Turnul de Apa sau Palatul Comisiei Europene a Dunarii construit aici in anul 1868. Pentru a ajunge in Sulina va recomandam cateva posibilitati de transport Tulcea – Sulina.

Pentru transport exista urmatoarele variante:

  • transport cu nava clasica sau semi-rapida, care apartin firmei Navrom S.A. – Tulcea , parcurg distanta în aprox. 4 ore, dar dispun de bar, restaurant, la un pret de aproximativ 50-60 lei/persoana. Plecarea se face la ora 13.30. Mersul cu nava clasica este mai „plictisitor”, timp in care puteti admira frumusetile Deltei Dunarii. Orele de plecare se pot schimba, o informare in prealabil fiind absolut necesara! Pentru amanunte privind orarul vapoarelor si tarifele acestora, accesati www.navromdelta.ro, curse regulate care fac legatura intre Tulcea si Sulina, imbarcarea facandu-se la un ponton situat la aprox. 200 m de parcarea cu plata de langa autogara Tulcea;
  • transport cu nava rapida Diana, relatii la telefon 0737259337, 0720303893 , capacitate de 72 de locuri, care parcurge distanta in 1h si 20 de minute. In perioada de vara aglomerata este necesara rezervarea de locuri.
  • transport privat cu barci rapide de 10-12-16 locuri, durata estimata de 1 h si 40 de minute. Relatii la pensiune.

Daca veniti cu masina pana in Tulcea puteti sa o lasati in parcarea pazita aflata in centrul orasului (Casa Sindicatelor, hotel Delta)sau la Tulcea Port Aval, de unde turistii se imbarca in salupe private. (10 lei/24 h)
In cazul in care doriti sa pescuiti este bine sa va achizitionati permisul de pescuit sau dupa caz sa il vizati. Aceasta se poate face la filiala A.J.V.P.S. Tulcea, situata pe str. Isaccea (langa o patiserie).

Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este posibil numai pe baza permisului de intrare, care se poate achizitiona de la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – Tulcea sau din Sulina. (tarif de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an. Tariful nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989). Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.ddbra.ro

REZERVARE PRIN EMAIL

Pentru rezervare va rugam sa ne trimiteți un mail pe adresa: rezervari@pensiunedelta-sulina.ro cu următoarele date:

  • Nume si prenume
  • Telefon
  • Data sosire
  • Data plecare
  • Nr. adulti
  • Nr. copii
  • Varste copii